Trollhättans Stad

Vi är stolta över Trollhättans Stads över 5 000 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Arbetsuppgifter
I ditt arbete ingår personal och budgetansvar för filialen och dess personal. Du har ansvar för utveckling av läsfrämjande insatser för både barn och vuxna. I tjänsten ingår att skapa förutsättningar för samarbete inom kommunen och med externa parter. Du är delaktig i att ta emot vuxen-, barn - och ungdomsgrupper på biblioteket. Tillsammans med din personal ska du bidra till att bibliotekets innehåll och aktiviteter blir intressant och lockande för alla åldrar att besöka.

Inom ditt ansvarsområde ingår att planera och genomföra programverksamhet för främst vuxna och i samverkan med barnbibliotekarien planera aktiviteter för barn och unga. Du deltar i bibliotekets ledningsgrupp.

Tjänstgöring i informationsdisken på filialen ingår, både dag- och kvällstid.

Trollhättans stad planerar en nybyggnation av Sylteskolan, för stadierna förskoleklass till årskurs 9 inklusive särskolan, med sammanlagt cirka 1000 elever. Både folkbiblioteket och fritidsgården ingår i planerna. Det innebär att du som avdelningschef får delta i en arbetsgrupp kring planering och genomförande av filialens, Syltebibliotekets, förflyttning till nya lokaler vid skolan. Nybyggnationen beräknas pågå etappvis från 2019-2022. 

Kvalifikationer
- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieutbildning
- Du bör ha erfarenhet av ledarskap
- Kunskap om vuxenlitteratur är av vikt
- Gärna pedagogisk erfarenhet
- Datorvana och IT-kunskaper är nödvändigt
- Social kompetens är en viktig del i arbetet som avdelningschef

Du ska vara framåt, kreativ och utvecklingsbenägen samt vara positiv och lyhörd inför dina medarbetare. Ha vana att prata inför grupper och vara flexibel samt intresserad av att samarbeta med olika parter. Ditt intresse av att bedriva och utveckla läsfrämjande insatser ska spegla verksamheten. Som ledare ska du vara delaktig i det dagliga arbetet och bidra till nya arbetsmetoder samt nytänkande i arbetsgruppen.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2017-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2016/504
Kontakt
  • Ann Marberg, Bibliotekschef, 0520-49 76 62
Facklig företrädare
  • Nås via Stadens växel, 0520-49 50 00
Publicerat 2016-08-31
Sista ansökningsdag 2016-10-02

Tilbake til ledige stillinger