Trollhättans Stad

Vi söker förskollärarteam som vill vara med och vidareutveckla förskolan Maskrosen!

Beskrivning
Förskolan Maskrosen ligger i centrala Trollhättan med gångavstånd till såväl Innovatum och centrum som till grönområden. På Maskrosen finns fem avdelningar som arbetar åldersindelat för att kunna möta alla barn utifrån sina förmågor, intressen och utveckling. Förskolan har en stor härlig kuperad gård med skogspartier som skapar stora möjligheter för det pedagogiska uterummet. Köket är ett tillagningskök där all mat lagas från grunden.

Just nu är vi inne i en spännande utvecklingsprocess där vi jobbar för att skapa en gemensamt grund vad det gäller förhållningssätt och där det goda mötet står i centrum. Målet är att skapa den goda arbetsplatsen som kännetecknas av en förskola man längtar till.

Vi arbetar kontinuerligt med att skapa ett helhetsperspektiv och skapa de bästa förutsättningarna för verksamhetsutveckling där lärande och utveckling står i fokus.

Vårt område präglas av en stor mångfald vilket vi ser som en tillgång och något som berikar vår verksamhet.

I vårt område har vi satsat på ett barnhälsoteam som består av specialpedagoger och kurator. Barnhälsoteamet arbetar främst med främjande och förebyggande åtgärder. De driver även det kollegiala lärandet i form av lärgrupper och arbetar med handledning både på individ-, grupp- och organisationsnivå. 

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta och utvecklas i team med ett öppet klimat där allas styrkor tas tillvara. Du arbetar aktivt för att skapa en samsyn kring uppdraget och skapar möjligheter för kollegorna att bli sitt bästa! Vi söker dig som brinner för ditt uppdrag och har drivkraften att vidareutveckla vår förskola och sätta Maskrosen på kartan. Målet är ökad måluppfyllelse och en likvärdig utbildning för våra barn. 

Kvalifikationer
Vi söker dig/er som är utbildad förskollärare. Du vill vara en del i ett team där kollegialt lärande är en viktig del. Du har ett positivt och reflekterande förhållningssätt som bidrar till det sociala och öppna klimatet. Du gillar utmaningar och arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du har ett intresse av aktuell forskning och förmågan att omsätta det i praktiken. Du har förmåga att skapa lärmiljöer som präglas av kreativitet, inkludering och interaktivitet där både barn och vuxna trivs och utvecklas. Du har mycket god förmåga att skapa goda relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor. 

Vi värdesätter flexibilitet, glädje och ett stort engagemang för ditt uppdrag!

Anställningsinformation
Utdrag ur Belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn.

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/541
Kontakt
  • Malin Svensson, Förskolechef, 0520-49 60 39
  • Malin Thiger, Bitr Förskolechef, 0520-49 74 16
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet, 0520-49 79 13
  • Lärarnas Riksförbund, 0520-49 79 28
Publicerat 2017-10-13
Sista ansökningsdag 2017-11-05

Tillbaka till lediga jobb