Trollhättans Stad

Vi är stolta över Trollhättans Stads 4 500 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Vill du bli en av oss? Vi är ett härligt gäng med lång erfarenhet inom området. Verksamheten riktar sig till vuxna personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi söker nu en boendestödjare inom boendestöd sovjour i socialpsykiatrin. Det är en person som har utökat boendestödsbeslut där sovandejour ingår.

Du ger stöd och hjälp utifrån den enskildes behov och önskemål så att den enskilde kan leva ett så självständigt liv som möjligt.

Syftet med verksamheten är att den enskilde skall erbjudas ett individuellt anpassat stöd utifrån dennes biståndsbedömning samt behov, förmågor, intressen och önskemål.

Vi arbetar utifrån vår värdegrund som bygger på att brukaren ska få ett så självständigt liv som möjligt med fokus på omtanke, livskvalitet, utveckling och en känsla av sammanhang utifrån ett socialpedagogiskt förhållningssätt.

Metoder som vårt arbete bygger på är bland annat MI-(motiverade samtal), ESL-(ett självständigt liv) och ett lågaffektivt bemötande.

Arbetsuppgifter
Arbetet består av att ge brukaren omvårdnad, stöd och hjälp i vardagslivet både praktiskt och socialt. Tillsammans med varje brukare arbetar vi mot deras individuellt uppsatta mål, utifrån gällande genomförandeplan. I arbetet ingår social dokumentation, uppdatera rutiner enligt gemensamma beslut samt uppföljning av genomförandeplan.

Vår målsättning är att öka självkänsla och förmåga till delaktighet och självständighet. Du skall ha ett reflekterande arbetssätt och utforma den enskildes vardag så att innehållet blir begripligt, hanterbart och meningsfullt. Arbetet utförs i dialog med brukare, företrädare och anhöriga.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har "Vård och omsorgsprogrammet med fördjupningskurser i ”Psykiatri 2” samt ” Samhällsbaserad psykiatri” eller "Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete (psykologi 1 & 2b)". Alternativt har du en eftergymnasial utbildning inom området eller har läst minst 60 hp på högskolan.

Arbetet kräver att du är lugn, lösningsfokuserad, lyhörd och tar ansvar för verksamhetens alla delar.

Du har en god samarbetsförmåga samt förmåga att kunna arbeta självständigt. Vi förutsätter att du har ett genuint intresse, respekt för den enskilde individen och att du kan arbeta flexibelt utifrån brukarens behov och verksamheten i övrigt.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt i svenska språket, samt ha god datavana. Du är intresserad av utvecklingsfrågor och är en ansvarstagande person, viktigt att du kan inspirera andra samt att samverka.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet inom området är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/195
Kontakt
  • Anna Ericsson, Enhetschef, 0520-49 55 88
  • Ewa Aloander, Samordnare, 0520-49 55 79
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-44 28 623
Publicerat 2018-04-27
Sista ansökningsdag 2018-05-27

Tillbaka till lediga jobb