Trollhättans Stad

Vi är stolta över Trollhättans Stads över 5 000 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Arbetsuppgifter
Din uppgift kommer att vara att möta elevernas behov av stöd inom skol- och fritidsverksamhet, att ge dem kunskap och strategier för att utveckla sin sociala förmåga och stärka deras möjligheter att nå uppsatta mål. I ditt arbete ingår att stötta i undervisningssituationen på lektioner och i leken och samspelet med övriga elever på rast, så att eleven/eleverna kan delta utifrån sin förmåga och utveckla och träna densamma.

Arbeta med elevernas kommunikativa förmågor ha ett nära samarbete med pedagoger kring elever i särskilt behov av stöd planera, genomföra och utvärdera skol- och fritidsverksamhet för elever med behov av särskilt stöd både tillsammans med andra och på egen hand bidra till kompetensutveckling.

Kvalifikationer
Stödassistentutbildning eller annan utbildning som är adekvat för arbetet. Vi ser gärna att du har en utbildning med inriktning NPF.

Du skall vara ansvarstagande och ha ett positivt tänkande samt ha ett tydligt pedagogiskt förhållningssätt. Lyhörd för elevernas individuella behov. Vara öppen för nya idéer, initiativrik, flexibel, förmåga att arbeta långsiktigt och ha mycket god samarbetsförmåga.

Vi söker dig med starkt elevfokus, där du kan se till individens kunskapsutveckling. Du har förmåga att motivera, inspirera och engagera eleven till att utvecklas.

Du har erfarenhet av att ha arbetat i skola med elever i behov av särskilt stöd.

Förutom utbildning och kunskap, så lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaper och förmågor som vi anser krävs för att man skall fungera bra inom yrket ex. personlig mognad, tydligt ledarskap, samarbetsförmåga mm. Du skall ha ett gott förhållningssätt och kunna bemöta alla elever med respekt.

Vi ser gärna att du har en specialpedagogisk kompetens. Erfarenhet av arbete med elever inom autism, är kunnig i tecken som stöd TAKK och kan arbeta med bilder som stöd och ett lågaffektivt arbetssätt är meriterande. Du ska ha förmåga att leda i lärandet och aktivt arbeta för att göra verksamheten utmanande och intressant. Du ska se möjligheter, ta ansvar, våga fatta beslut, ha god samarbetsförmåga med såväl elever, personal och inte minst föräldrar.

Anställningsinformation
Utdrag ur Belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/624
Kontakt
  • Ann-Sofie Ericsson, Rektor, 0520-49 62 65
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-44 28 623
Publicerat 2018-12-18
Sista ansökningsdag 2019-01-17

Tillbaka till lediga jobb