Trollhättans Stad

Vi är stolta över Trollhättans Stads över 5 000 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Beskrivning 
Du vill något och det vill vi också!

 I Trollhättan är vi handlingskraftiga och går från ord till handling. Hos oss på Samhällsbyggnadsförvaltningen har du goda förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi är lyhörda, samarbetsvilliga och jobbar tillsammans för att nå stadens gemensamma mål. Trollhättans Stad satsar på progressiv stadsutveckling. Vi vill utveckla stadens alla kvaliteter och bidra till stadsdelar av högsta kvalitet. Den här tjänsten är för dig som vill vara med och bidra till en hållbar och attraktiv stad. Du vill skapa, förändra, uppleva och utvecklas och tar gärna en ledande roll för att få till samverkan och handling inom området klimat i fysisk planering. Samhällsbyggnadsförvaltningen är indelad i sju kontor som alla arbetar med stadsbyggnadsprocessen i Trollhättans Stad; Gatu- och parkkontoret, Bygglovskontoret, Plankontoret, Miljökontoret, Kart- och mätningskontoret, Administration och Staben. Den här tjänsten är placerad på Staben. På Samhällsbyggnadsförvaltningen jobbar drygt 100 personer. Tjänsten är ett vikariat med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som vill vara med och accelerera arbetet mot en klimatneutral samhällsbyggnadssektor i Trollhättan. Som projekt- och processledare för klimatomställningen för samhällsbyggnadssektorn jobbar du mycket nära förvaltningens kontor i en utvecklande och vägledande roll. Som projektledare för klimatneutral samhällsbyggnadssektor får du möjlighet och mandat att starta, stötta, engagera och driva igenom processer, projekt, aktiviteter och initiativ som bidrar till ett klimatneutralt Trollhättan.
Några av dina arbetsuppgifter är att:

- Ta fram en klimathandlingsplan, både för hela Trollhättans stad och för
Samhällsbyggnadsförvaltningen
- Stärka förvaltningens arbete med cirkulär ekonomi och återbruk
- Stärka förvaltningens möjlighet till träffsäkra och effektiva klimatberäkningar av projekt och insatser
- Verka för införandet av fler praktiska verktyg för klimatsmarta produktval vid exploatering
- Söka innovationsprojekt tillsammans med förvaltningens utvecklingsledare, med fokus på klimat och cirkulär ekonomi
- Du tillhör kontoret Staben och rapporterar till samhällsbyggnadschefen. I rollen har du mycket kontakt med såväl koncernen som Trollhättans näringsliv, civilsamhälle och akademi.

Kvalifikationer
För att trivas i rollen tror vi att du är en positiv och social person som har lätt för att bygga relationer. Du är även en resultatinriktad, strategisk och inspirerande process- och projektledare med erfarenhet av att arbeta praktiskt med klimat och ekologisk hållbarhet i samhällsbyggnadsprocessen. Vi ser att du har en högskole- eller universitetsexamen inom klimat, samhällsplanering, landskapsarkitektur, miljövetenskap eller annat område som vi finner relevant. Du känner dig trygg i den vägledande rollen, likväl som den utforskande och brinner för att skapa verklig verkstad i linje med Parisavtalet. Du förstår samhällsbyggandets komplexitet och drivs av att bygga kapacitet hos dina kollegor för att gemensamt driva klimatomställningen. Du är välbekant med gränslandsfrågor inom klimat, så som biologisk mångfald, hälsa och segregation och bygger naturligt broar till dessa.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation, av att söka externfinansiering inom såväl nationella- som EU-projekt samt erfarenhet av att leda utan vara chef.

Vi kommer att värdera din personliga profil högt i den här rekryteringen. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun som ska bli större. I dag har vi passerat 59 000 invånare och vi har siktet inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi med att skapa förutsättningar för detta.

Vi är över 5 000 medarbetare och våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare - nu och i framtiden.

Frågor kring tjänsten tas via förvaltningschef Johan Bengtsson på mail: johan.bengtsson@trollhattan.se

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/686
Kontakt
  • Johan Bengtsson, Stadsbyggnadschef, 0520-497406
Facklig företrädare
  • Vision, 0520-497850
Publicerat 2023-01-13
Sista ansökningsdag 2023-01-29

Tillbaka till lediga jobb